Sie sind hier : Teilnehmer der Eurodogshow » Richtern » Theo Leenen

Richtern

Theo Leenen (BE)

 

 

Sinds mijn jeugdjaren heb ik altijd honden gehad, maar het was pas in de jaren 70 dat ik met mijn eigen kennel startte. Ik fokte eerst Labrador Retrievers (afkomstig uit welbekende Engelse bloedlijnen) en nadien Dwergteckels Langhaar. Mijn kennelnaam was KELBY’S. Ik had zeer goede resultaten met mijn honden en enkele nieuwe kennels in België startten met Labrador Retrievers die ik gefokt had. Vanaf 2006, na het overlijden van mijn echtgenote ,heb ik tot midden 2023 geen honden meer gehad omdat ik door mijn keuringen te dikwijls afwezig was. Mijn dochter Audrey heeft echter dezelfde passie voor de hondensport als ik en daar kon ik altijd terecht om honden te knuffelen. Sinds midden 2023 heb ik echter opnieuw een Labrador Retriever om me gezelschap te houden. 

 

Ik werd keurmeester benoemd voor de Labrador Retriever in 1986 en kreeg sindsdien mijn benoeming voor in totaal  +/- 330 rassen  Bij aanvang voor al de rassen van de FCI-groepen 4 en 8 en nadien voor al de rassen van de FCI-groepen 1, 2, 5, 6, 7 en 10 en verschillende rassen in de FCI-groepen 3 en 9. Ik doe echter geen examens meer voor de nog resterende rassen.

 

Op dit ogenblik keur ik +/- 20 maal per jaar. In Europa keurde ik meermaals in bijna elk land, maar voornamelijk in de Scandinavische landen. Ik keurde, buiten Europa, ook reeds op verschillende tentoonstellingen in Australië, China, Pakistan, India, Japan en Thailand en eveneens in Israel en Argentinië. 

 

Tot enkele jaren geleden, toen ik nog meer tijd had, had ik bestuursfuncties in verschillende rasclubs en was ik eveneens verantwoordelijke voor het uitnodigen van de keurmeesters voor de Internationale Tentoonstelling van K.V.Moldernete. Gedurende meer dan 10 jaar gaf ik ook de cursussen Algemene Kynologische Kennis voor de kandidaat-keurmeesters.

 

Tot begin 2019 was ik eveneens Voorzitter van de Koninklijke Maatschappij St Hubertus  en zetelde ik in de Kynologische Raad, de Keurmeesterbenoemingscommissie en eveneens in de Nationale Fokkerijcommissie. Op dit ogenblik zetel ik alleen nog in de Sectie 4A tentoonstellingen. Gezien mijn leeftijd heb ik onlangs beslist in de toekomst geen nieuwe mandaten meer te aanvaarden. Wel zet ik me nog in als ringcommissaris op tentoonstellingen. 

 

Judging the following breeds on saturday 16/11/2024 @ Eurodogshow

DACHSHUNDS Kurzhaar
DACHSHUNDS Langhaar
DACHSHUNDS Rauhaar
KANINCHEN-DACHSHUND Kurzhaar
KANINCHEN-DACHSHUND Langhaar
KANINCHEN-DACHSHUND Rauhhaar
ZWERG-DACHSHUND Kurzhaar
ZWERG-DACHSHUND Langhaar
ZWERG-DACHSHUND Rauhhaar

 

Judging the following breeds on sunday 17/11/2024 @ Eurodogshow

AMERICAN ESKIMO DOG
AMERICAN WATER SPANIEL
ANGLO RUSSIAN HOUND
BARBADO DE TECEIRA
BARBET
BELGIAN MASTIFF
BLUETICK COONHOUND
BULGARSKI BARAK
BULGARSKO GONCHE
BULGARSKO OVCHARSKO KUCHE
CAO DE BARROCAL ALGARVIO
CHESAPEAKE BAY RETRIEVER
CIOBANESE ROMANESC CORB
CURLY COATED RETRIEVER
DANISH SPITZ
DELTARI ILIR
DEUTSCHER WACHTELHUND
EPAGNUEL DE SAINT-USUGE
FLAT COATED RETRIEVER
GOTLAND HOUND
HALLEFORSDOG
KAZAKH TAZY
KOOIKERHONDJE
KRITIKOS LAGONIKOS
LAGOTTO ROMAGNOLO
NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER
PERRO DE AGUA ESPANOL
PLOTT
PODENCO ANDALUZ
POLISH HUNTING SPANIEL
QEN T'BANI SHQIPRAE-RUDANAT
RUSSIAN HOUND
RUSSIAN SPOTTED HOUND
SILKEN WINDSPRITE
SWEDISH WHITE ELKHOUND
TAIGAN
TREEING WALKER COONHOUND
WETTERHOUN
WORKING KELPIE
Zurück zur Übersicht
  • Hondenvrienden
  • WOEF
  • Our Dogs
  • Stad Kortrijk
  • FCI
  • KKUSH
  • KMSH
  • West Vlaams Federatie